Категорії Інформація
Каси Додати подію
05 липня 2023

"Запорожець за Дунаєм"

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Одеський національний академічний театр опери та балету
м. Одеса, пр. Чайковського, 1

Про подію

“Запорожець за Дунаєм” в Одесі!

У Одеській опері відбудеться класична оперна вистава “Запорожець за Дунаєм” в Одесі, композитора Гулака-Артемовського. У основу сюжету покладено реальні події з історії українського народу. Після знищення Запорізької Січі, частина козаків перебралася на територію тодішньої Туреччини - за Дунай. Тут було засновано Задунайську Січ. Однак козаки все рівно мріяли повернутися на Батьківщину. Хоча турки приязно ставилися до козаків, бо мали намір використати їхню військову силу проти Росії. Однак, під час турецької війни, багато козаків перебралися в Україну. Опера цікава тим, що вперше в історії театру, українські народні пісні та танці лягли в основу вистави, а вокальні партії поєднуються з розмовними діалогами.

Опера Гулака-Артемовського

Щоб потрапити на оперу “Запорожець за Дунаєм” в Одесі, купуйте квитки на нашому сайті і в касах міста. Ціна квитків від 100 до 400 гривень. Ще більше вистав шукайте в афіші на нашому сайті.

Яку оперу відвідати в Одесі? “Запорожець за Дунаєм”!

  1. Героїчна історія нашого народу
  2. Музика Гулака-Артемовського
  3. Народні танці, пісні і характери

Семен Гулак-АртемовськийКомічна опера на 3 дії (виконується з одним антрактом)Лібрето Семена Гулака-АртемовськогоУ літературній редакції Максима Рильського

Тривалість вистави з урахуванням антракту: 2 години 20 хвилин

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код