Категорії Інформація
Каси Додати подію
«До 80-річчя Легендарного хору». Український легендарний хор ім.Г. Верьовки
15 березня 2023

«До 80-річчя Легендарного хору». Український легендарний хор ім.Г. Верьовки

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Обласна філармонія
м. Одеса, вул. Буніна, 15

Про подію

Національний Заслужений Академічний Український Народний хор України ім. Г. Верьовки — це унікальний художній колектив, який своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найкраще з невичерпного джерела народної творчості всіх етнографічних регіонів України.

Більше 70 років тому організував і став першим керівником колективу Григорій Гурійович Верьовка, ім’я якого носить колектив хору з 1965 року. У цьому ж роціхору було присвоєно звання Заслуженого. В 1971 році колективу було присвоєно почесне звання Академічний, а в 1997 році надано статус Національного.

У програмах хору — історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика — пісні і танці, виконувані насвятах врожаю, на весіллях, а також колядки, щедрівки. Хор включає також у свої концерти, пісенні скарби багатьох народів світу.

Органічними для колективу стали й оригінальні композиції, в яких музика, спів і танець виступають триєдиним компонентом.

Репертуаний діапазон колективу сягає від етносу та фольклору до класичних обробок а-капела і пісень сучасних композиторів; від вокально-хореографічнихсцен, композицій та народних дійств — до фольк-опери-балету Є. Станковича «Цвіт папороті», в якій народні мотиви вдало синтезуються з сучасними прийомамикомпозиторського письма та аранжування. Нашому колективові стало доступним і підвладним те, що раніше народному хору здавалося неможливим.

В репертуарі колективу кожна група повноцінно відтворює вокально-музичну та танцювально-народну культуру всіх регіонів України. Кожний музичний твірвиконується в оригінальному викладі.

Кількісний склад Національного хору складається з 158 чоловік.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код