Категорії Інформація
Каси Додати подію
13 квітня 2024

"Дон Кіхот"

Ціна: 100-650 грн

Одеський національний академічний театр опери та балету
м. Одеса, пр. Чайковського, 1
Купити квиток
100-650 грн
Купити квиток

Замовити квитки на ""Дон Кіхот""

13 квіт., субота

Про подію

«ДОН КІХОТ»

Балет на 2 дії Лібрето Маріуса Петіпа за мотивами однойменного роману Мігеля де Сервантеса. Хореографія Маріуса Петіпа та Олександра Горського.

Кінематограф, живопис, театр, музична сцена не раз зверталися до сюжету великого роману Мігеля де Сервантеса «Премудрий ідальго дон Кіхот Ламанчський».

Вперше балет з такою назвою був представлений 1740 року у Відні талановитим австрійським хореографом Францем Гільфердінгом. За двісті сімдесят років глядачі побачили варіанти прочитання теми мандруючого лицаря багатьма балетмейстерами, серед яких Жан Жорж Новер, Луї Мілон, Шарль Дідло, Август Бурнонвіль, Серж Лифар, Джордж Баланчін.

Одним з кращих, без сумніву, вважається балет у постановці видатного хореографа Маріуса Петіпа. При підготовці лібрето майбутнього спектаклю він використовував ті глави роману Сервантеса, що були присвячені весіллю Кітерії і Комачо (в балеті вони отримали імена Кітрі та Базиля). Головні герої роману – Дон Кіхот і Санчо Панса в балетному сюжеті стали персонажами другого плану.

Професійний знавець специфіки балетного театру і вимог до балетної музики Людвіг Мінкус створив на замовлення Маріуса Петіпа яскраву музичну партитуру.

Вперше вибаглива одеська публіка побачила балет «Дон Кіхот» у лютому 1933 року в постановці Павла Вірського та Миколи Болотова. Протягом майже сторічного періоду вистава зазнавала трансформацій та оновлень, представляючи публіці всю багатоманітність стилів та хореографічних засобів балетного мистецтва. Востаннє оновлену версію балету представили публіці влітку 2022 року в хореографічній редакції завідувача балетної трупи Одеської національної опери, заслуженого артиста України Гаррі Севояна та заступниці завідувача балетної трупи Яніни Кисельової.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код