Категории Информация
Кассы Добавить событие
Пахита. Болеро
03 марта 2023

Пахита. Болеро

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Одесский национальный академический театр оперы и балета
г. Одесса, пер. Чайковского, 1

О событии

Пахіта

Людвіг Мінкус

Балет на 1 дію за мотивами новели Мігеля Сервантеса «Циганочка».

Художниця по костюмах – Наталія Баданіна


ТРИВАЛІСТЬ 30 хвилин 


Болеро

Моріс Равель

ТРИВАЛІСТЬ 20 хвилин

Балет на одну дію.
Хореографія та лібрето Георгія Ковтуна.

«Болеро» Моріса Равеля, що є музичною візитівкою багатьох симфонічних оркестрів, спочатку задумувався як хореографічний твір, і був вперше виконаний в паризькій «Гранд-Опера» під час вечора антрепризи Іди Рубінштейн. Сам композитор згадував: «У 1928 році, на прохання пані Рубінштейн я написав «Болеро» для оркестру. Це – танець у дуже помірному темпі, абсолютно незмінний як мелодійно, так гармонійно і ритмічно, причому ритм безперервно відбивається барабаном. Єдиний елемент різноманіття вноситься оркестровим крещендо». Твір став настільки популярним, що посів вагоме місце в репертуарах багатьох театрів світу.
Своє хореографічне втілення «Болеро» отримувало і на сцені Одеської опери. Наталія Баришева і Михайло Пєтухов (нині – педагоги-репетитори театру) повідали під музику Равеля історію Галатеї. Автором хореографії також виступив Георгій Ковтун.

 

Моєю головною задачею сьогодні – є повернення традиції характерного балету на сцени театрів. В Іспанії кожна провінція має свою фольклорну ідентичність, тому я зібрав у цій версії хореографічні елементи регіонів країни в одне ціле. Для артистів балету ця постановка також своєрідний навчальний процес, оскільки в такій пластиці вони давно не працювали. Вперше для себе я експериментую з поєднанням кольору і хореографії. Цей балет – своєрідна симфонія костюмів, між кольорами яких розігрується власна історія.

— Георгій Ковтун

 

«Болеро» повідає історію відносин між сильною вольовою жінкою та двома, закоханими в неї, чоловіками. Обидва кабальєро темпераментні й вродливі, то ж на даму чекає непростий вибір. Як закінчиться ця історія – вирішувати глядачеві.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код